Beachvolleybaltrainers opleiding

“Onze mooie Beachlocatie verdient meer….”

Dat was de gedachte van de beachcommissie toen in de loop van vorig jaar bleek dat het beachvolleybal een mooie aanvulling was op het reguliere indoorseizoen.

Veel werk is er verzet om de velden een beetje aan te kleden. Denk aan de container voor het opbergen van de materialen, het extra stukje terras en ook wat banners. Wachten is nog even op de ballenvangers, maar ook deze komen er aan.

Daarnaast is ook gekeken naar de mogelijkheid om een goed fundament te leggen om GO’97 en de overige geïnteresseerden kennis te laten maken met beachvolleybal.

Hiervoor is contact gezocht met Ine Klösters van de volleybaltrainersacademie en zijn inmiddels 8 (oud)leden van GO’97 gestart met de opleiding tot BVT 2 trainer.

Leuk om te zien is dat er door meer ervaren trainers, jongere leden of oudere leden met minder ervaring gewerkt wordt aan een technisch kader om de trainingen in goede banen te gaan leiden.

Zij krijgen in 5 sessies diverse tools aangereikt om een goede training te verzorgen waarbij de meeste basisaspecten van het beachvolleybal aan bod zullen komen.

Inmiddels zijn er 2 sessies geweest waarin aandacht is besteed aan het ontwikkelen van een jaarplan en de warming up. In de komende sessies komen de overige vaardigheden aan de orde die nodig zijn om te beachvolleyballen.

Op 23 juni 2024 zullen de deelnemers het bijbehorende examen hopelijk met goed gevolg af leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.