Er had meer ingezeten voor dames GO’97

Afgelopen vrijdag speelde het eerste damesteam van GO’97 een thuiswedstrijd tegen het tweede damesteam van Limes.

GO had in de week voor de wedstrijd niet kunnen trainen en had tijdens de wedstrijd niet de beschikking over Martine Gomez en Lucienda Koopmans. Gelukkig kon Heidi Sonnemans uit dames twee op het laatste moment nog bij de selectie gevoegd worden, waardoor er toch nog wisselmogelijkheden aanwezig waren. Door de matige voorbereiding en de krappe basis was de verwachting dat het heel moeilijk zou worden tegen de nummer twee uit de competitie.

Maar tegen de verwachting in, bleek Limes niet heel veel sterker dan GO. Tot halverwege de eerste set keken de dames uit Geldermalsen wel steeds tegen een kleine achterstand aan. Door een aantal goede midaanvallen van Jiska Bakker, werd de achterstand weggewerkt. En vervolgens kon Linda Bakker een gaatje slaan met een sterke servicebeurt en werd de eerste set met 25-21 gewonnen.

In de tweede en derde set bleek de mix van ervaring en jong talent bij Limes goed te werken. De ervaren speelsters speelden slim en zij zorgden ervoor dat de jonge speelsters de goede posities innamen. De pass bij GO werd slordiger, de servicedruk nam af en er werd minder gevarieerd in de aanval. GO verloor de sets met 16-25 en 17-25.

In de vierde set spande het er weer om. Het ging lange tijd gelijk op, maar aan het einde van de set maakte GO een aantal dure onnodige foutjes, waardoor de set verloren ging met 21-25.

8De volgende wedstrijd is op 17 maart in Weesp tegen Oberon. Het is een wedstrijd tussen de nummer 10 en 11 uit de competitie. Beide teams zullen erop gebrand zijn om punten te halen om (rechtstreekse) degradatie te voorkomen.

foto: Luis Gomez

Dames 1 speelt in de 1e Klasse. Het team bestaat uit:

boven vlnr: Linda, Luciënda, Anne-Katrien, Loïs, Martine, Leo (trainer/coach)
voor vlnr: Jiska, Brechtje, Laura

Bekijk het speelschema en de actuele stand op https://www.volleybal.nl/competitie/team/ckm0b84-ds-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.