Afscheid van Dick bij Heren 1

Op vrijdagavond 7 april stond de laatste wedstrijd van het seizoen 22-23 voor de heren van GO’97 op het programma. Net als vorige week was de tegenstander Vives uit IJsselstein.

Afgaande op die wedstrijd beloofde het een leuke wedstrijd te worden.

In een volgepakte en versierde sporthal de Randhorst (daarover later meer) was het Vives dat met 17-25 aan het langste eind trok. Na wat tactische aanpassingen was het GO dat in de tweede set beter partij kon bieden. Helaas was het toch weer Vives dat er met de winst vandoor ging (23-25).

De heren van GO lieten het er echter niet bij zitten en wisten met een extra energie impuls de verdediging van de goed spelende heren uit IJsselstein te slechten. Dit lukte vooral door een verhoging van de service druk van onder andere Ruben Pillen waardoor de aanval van Vives moeite kreeg om direct tot scoren te komen. Met 25-13 was de winst voor GO.

De vierde set stond in het teken van het afscheid van libero Dick ter Horst. Na 15 jaar uitkomend voor GO’97 was het moment aangebroken dat hij zijn volleybalschoenen aan de wilgen zou gaan hangen. Hartstochtelijk aangemoedigd door het vele, voor hem speciaal aanwezige publiek, speelde Dick zijn laatste punten. Daarna kon hij in het feestgedruis op gaan en genieten van zijn welverdiende volleybalpensioen. Uiteindelijk was het Vives dat in deze laatste set met 17-25 en daarmee de 1-3 winst in de wedstrijd naar zich toe wist te trekken.